Omelettmedparmesanoch basilika. Vad gillar du att fylla din omelettmed. Värm smör eller olja i en stekpanna och häll ner omelettsmeten i ett jämnt lager
låt bli att röra på omeletten de första minuterna, när den börjar få lite form så prova skaka lite försiktigt på stekpannan och se till så den inte fastnat i pannan
Tänk er en omelett fylld med smält getost ochprosciutto. Jag kände mig inte riktigt nöjd när jag skapade receptet med att stanna vid omelettenoch jordgubbssalladen
Avsluta med att ha i kesellan och mixa precis bara så att degen går ihop, överarbeta inte degen. Blanda mjölsorterna samt saltet i en matberedare monterad med kniven
Here I go again med smördeg ochprosciutto. På med salt, svartpeppar ochparmesanost. Jag hade till ochmed blommande oreganokvistar att plocka i (den vilda) trädgården till garneringen
Dela potatisarna och blanda med olivolja, salt och peppar. Stek i lite olivolja med skarvsidan neråt. Lägg ut prosciutton omlott och lägg på basilikabladen
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Nästa gång tar jag nog parmesanoch basilika. De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
En krämigt god omelettmed bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Omeletten är färdig att avnjutas och gärna tillsammans med en god dressad sallad
Löken kan du lägga i rå i omeletten eller låta den steka med baconet en stund. Den här ugnsomeletten svänger man lätt ihop och man kan verkligen lägga ner allt mellan himmel och jord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.