Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccolioch rökt kalkon. fryst broccoli. Jag somnade således med en kropp i chocktillstånd och ena handen instoppad i en påse frysta ärtor
Förutom pasta hade jag även i lite kokt broccolioch stark mjukost. En krämig pastaomelett är enkel och god snabbmat som passar perfekt att göra om man har rester av kokt pasta
Hm, jag kanske skulle ta och starta en omelettblogg. Det är ju så himla bekvämt och lättvindigt att svänga ihop när man har annat för sig och inte har lust eller tid att spendera hela dagen framför spisen
Första omeletten med broccoli, majs, purjolök, paprika och riven ost. Förra veckan blev ju också en ”kort-vecka” och man blir lite vimmelkantig då man inte längre håller reda på vardag och helg när dom kommer sådär mitt i veckan men dom nyttiga lunchlådorna fick iallafall tre dagar förra veckan och här kommer den första dagen
När omeletten börjar stelna , strö parmesanost över ena halvan och lägg tomaterna ovanpå. Ta av värmen och tillsätt hackade basilikablad, Ös upp tomat blandningen i en skål och torka pannan ren
Skär broccolin i små buketter och stocken itunna skivor. Slå (vispa) ägg och grädde i en bunke. Fräs sedan broccolin några minuter, Lägg fyllningen på ena halvan avomeletten och vik över den andra halvan
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek broccolin så den får fin färg men har tuggmotstånd kvar. ) Originalreceptet kommer från Mitt Kök och Paolo Roberto som hade pancetta i sin icke-vegetariska version
Förvälld broccoli tillsammans med finhacka grön purjolök i smord form. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb och därmed lite nyttiga matlådor till höstens alla jobbluncher
Strö vid servering över ruccola, halverade tomater och riven parmesan. Jag blev verkligen toknöjd med middagen och jag kan erkänna att jag tryckte i mig hela helt på egen hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.