Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt. Så här efter jul- & nyårsfirandet verkar det som många slagit in på en hälsosammare bana
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdegsom du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Baguetter som passar utmärkt som lunchmacka. Då du sätter in det i mitten av ugnen, passa då på att slänga in en liten kopp vatten på en plåt som du ställt in längst ned i ugnen
Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut. Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt
Jag tänkte baka ett rågbröd med min surdeg, recept och bilder kommer på torsdag. I helkornsbröd kapslas stärkelsen in vilket hindrar de nedbrytande enzymerna att komma åt stärkelsen
Pappa bakade surdegsbrödsom var så hårda att de fick skivas med fogsvans och mamma bakade luftiga vita bröd av lantmodell till helgfrukosten eller till fest
Doften ska vara frisk och syrlig, surdegen ska ha samma konsistens som en våffelsmet. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda. Dessa påminner om dem men jag har försökt öka på mängden fiber genom att både använda havregryn och havremjölk
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.