Ta ut och servera med salt, peppar och eventuellt finhackad rödlök. Knäck i ett vaktelägg i vardera skinkskål och baka i ugnen ytterligare 5 minuter tills ägget fått yta. 6 skivor serranoskinka6 st vakteläggSaltPepparev
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Efter Bondens egen Marknad i lördags hade vi vänner på besök och i vanlig ordning bjöds det på fina vaktelägg från Tjärdalen fågel
Koka mjukt i buljongen tillsammans med vitlöken och gräslöken. Mixa med stavmixer. Blanda ut mjölet i lite kallt vatten och häll i soppan medans du vispar
Vakteläggen och räkor fick göra torsken sällskap, tillsammans med massa grönsaker och en god sås. Gjorde en ljummen sallad med stekt torsk, som jag stekt i massa smör och citron
Jag kunde inte motstå de söta vakteläggen - trots priset - och använde dem i kokotterna, som också fick smak av sparris och ost, och med garnering av knaperstekt Serranoskinka
Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom. Strö över vetemjöl under omrörning, späd med kantarellspad och häll sedan på grädde
Dela dem med vass kniv. Blanda salladen (riv i små bitar) och haricôts vertsen, placera ut ägghalvorna med gulorna uppåt och tomaterna samt de ljumma muskelmagarna överst
Traditionellt ska det väl ätas sillfrukost eller sillunch, och någon kanske t o m vågar sig på att ta fram grillen ur gömmorna, men jag tycker det passar bra att bjuda på en vårligt grön spenatsoppa med pocherade vaktelägg
Lite segare vita, men en riktigt god gula, med något annorlunda smak än hos vanliga ägg. Vaktelägg är ett gott tillbehör, de vackra äggen är populära här nere
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.