De här kakorna är bara för goda för att vara sanna och det bästa av allt, de är nyttiga. Tänk er smaken av söt jordnötskräm, vanilj och choklad som för tanken till chocolate chip cookies fast med en nötigare smak
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär och frön som är det nyttigaoch jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Under min uppväxt i Kongo hörde det till glädjeämnena att sitta och pilla ut jordnötterna ur sina skal och sedan rosta dem i vedspisen tills det spred sig en varm doft av rostade jordnötter
Kladdkakor äter jag inte ofta numera och jag har försökt testa några nyttiga varianter, men det har aldrig blivit riktigt bra och jag har inte fått till den där kladdiga och kletiga konsistensen
Jag satt och funderade härom dagen på om man kunde göra sin egen choklad, både för att göra den nyttigareoch veta precis vad som stoppas i den, men också för att det är lite trevligt att tillverka sin egen istället för att köpa dyr choklad i butiken
För nyttiga är de mina kakor, med både omegarikt hampamjöl, mineralpimpade hirsflingor, antioxidantrik mörk choklad samt mandel, som förutom nyttiga fettsyror även innehåller E-vitamin och magnesium, och även lär vara stärkande för immunförsvaret och minska oxidativ stress
Rör margarin och lite av strösockret mjukt med elvisp, blanda i ett ägg och lite mer strösocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda det ner i margarinet lite åt gången, tillsätt mjölken när all vetemjöl är blandat i och smaka på smeten (om det smakar "mjöligt" blanda i mer mjölk)
(Gluten- och sockerfri. Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
Recept på chiapuddingar är något som kommer upp på bloggen då och då. Jag tröttnar helt enkelt inte på chiapudding och jag hittar hela tiden på nya smaker och kombinationer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.