För nyttiga är de mina kakor, med både omegarikt hampamjöl, mineralpimpade hirsflingor, antioxidantrik mörkchoklad samt mandel, som förutom nyttiga fettsyror även innehåller E-vitaminoch magnesium, och även lär vara stärkande för immunförsvaret och minska oxidativ stress
Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Att göra sin egen goda ochnyttigachoklad är inte alls svårt. Hursomhelst förra helgen gjorde jag en variant hemmagjordchoklad med jordnötssmör och hallon
-P. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Bryt ned chokladen i det smälta smöret och låt det smälta samman
Doppa biten i chokladenoch lägg den på bakplåtspapper. Smält den vita chokladen över vattenbad. En middag behöver inte alltid avslutas med en dessert, det kan räcka gott och väl med en liten hemmagjord pralin
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Mörkchoklad- och lakritstryfflar. I en fin burk blir det perfekt som en gå-bort-present. Vill tipsa om dessa godingar med kombinationen mörkchokladoch lakrits
ett par rutor steviachoklad, Nutri-Nick. Det som ger baren dess klassiska "questbarkonsistens" är Sukrins fibersirap (innehåller en växtfiber kallad isomalto-oligosackarid, IMO)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.