Alltså detta är det bästa receptet du kan hitta på mocha cupcakes och det som är ännu bättre, de är helt glutenfria! Saftiga, med smakrik choklad och krämig topping är ju bara för gott!
Receptet kommer från bloggaren Christi Silbaugh som driver bloggen Mom whats for dinner och fler av glutenfria recept som detta kan du hitta där. Garanterat supergoda och helt enkelt beroendeframkallande!
1) Förvärm ugnen till 175 grader och ställ fram dina muffinsformar (30 st) eller använd dina muffinsplåtar.
2) Vispa mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål, i en annan vispar du smör med socker tills det blandas bra. Tillsätt ett ägg en åt gången, följt av vaniljen.
3) Vispa in kaffe och kakao. Slutligen så lägger du till mjölet och grädde, börja med lite mjöl, slå på grädde och avsluta med mjöl.
4) Fyll 3/4 delar av formarna och lägg in i ugnen i 20 minuter
5) Häll alla ingredienser till frostingen i en gryta och sätt på låg värme tills allt smält samman, ställ den sedan i kylskåpet i ca 5-10 minuter innan du tar ut den och spritsar ut på dina cupcakes.
Tillagninsgtid: ca 35 minuter
Grader: 175 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/mocha-cupcakes-6182538.html
Blanda kokosnötsmjöl, bakpulver ochvaniljpulveroch rör ned i smeten. Under min uppväxt i Kongo hörde det till glädjeämnena att sitta och pilla ut jordnötterna ur sina skal och sedan rosta dem i vedspisen tills det spred sig en varm doft av rostade jordnötter
Pajen smakar ljuvligt en aning ljummen med en kula halvsmält vaniljglass eller en gräddklick. Vispa ägg, socker ochvaniljsocker pösigt, och rör ned grädde och mandelmjöl
Jag älskar även att frosta mina cupcakesmed olika smaker och olika typer av frosting, detta är en variant på choklad frosting som är både enkel att göra som den är god att äta
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minsta lilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladenoch mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Rör ned vaniljsockretoch ställ åt sidan att svalna. Den här kakan hör till den självständiga sorten som trivs väldigt bra på egen hand, men den tackar inte heller nej till sällskap i form av en klick grädde eller vaniljglass
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på de kallnade cupcakesen. Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
Blanda potatismjöl ochvaniljsockeroch lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern. Servera kakan med lättvispad grädde, mjukrörd vaniljglass eller en god vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.