Glutenfria Mocha cupcakes med choklad och vanilj
myTaste USA
myTaste USA

Glutenfria Mocha cupcakes med choklad och vanilj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 1,5 dl färskt varmt kaffe
  • 6 dl glutenfritt allroundmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 tsk salt
  • 3 pinnar osaltat rumstempererat smör
  • 5 dl socker
  • 4 stora ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  •  
  • Frosting
  • 450 g mörka chokladknoppar
  • 0,5 dl socker
  • 6 dl kvispgrädde

Beskrivning

    Alltså detta är det bästa receptet du kan hitta på mocha cupcakes och det som är ännu bättre, de är helt glutenfria! Saftiga, med smakrik choklad och krämig topping är ju bara för gott!

    Receptet kommer från bloggaren Christi Silbaugh som driver bloggen Mom whats for dinner och fler av glutenfria recept som detta kan du hitta där. Garanterat supergoda och helt enkelt beroendeframkallande!


    1) Förvärm ugnen till 175 grader och ställ fram dina muffinsformar (30 st) eller använd dina muffinsplåtar.

    2) Vispa mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål, i en annan vispar du smör med socker tills det blandas bra. Tillsätt ett ägg en åt gången, följt av vaniljen.

    3) Vispa in kaffe och kakao. Slutligen så lägger du till mjölet och grädde, börja med lite mjöl, slå på grädde och avsluta med mjöl.

    4) Fyll 3/4 delar av formarna och lägg in i ugnen i 20 minuter

    5) Häll alla ingredienser till frostingen i en gryta och sätt på låg värme tills allt smält samman, ställ den sedan i kylskåpet i ca 5-10 minuter innan du tar ut den och spritsar ut på dina cupcakes.

    Tillagninsgtid: ca 35 minuter
    Grader: 175 c

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/mocha-cupcakes-6182538.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.