De här kakorna är bara för goda för att vara sanna och det bästa av allt, de är nyttiga! Tänk er smaken av söt jordnötskräm, vanilj och choklad som för tanken till chocolate chip cookies fast med en nötigare smak. Det här receptet mina vänner är ett recept som vi lovar att ni kommer vilja baka igen, igen och igen. Sen är de är enkla att tillaga gör ju saken bara saken ännu bättre!
Receptet kommer från bloggen With salt and wit och är skriven av bloggaren Megan från Ottawa. Megans recept är lätta att förbereda, har oftast få ingredienser och innehåller massa tips och trix hur du kan förhöja smakerna i din bakning och matlagning. De flesta recepten är glutenfria, mjölkfria och äggfria och det bästa av allt, vansinnigt läckra!
Gör så här:
1) Smält chokladen och kokosoljan i micron så de blandas.
2) Ta tolv muffinsformar och fyll botten på de 12 formarna med den smälta chokladen, lämna hälften av chokladen. Placera sedan i kylskåp för att kyla.
3) Blanda alla ingredienser till degen förutom chokladknapparna i en blender. När degen är slät vänd ner chokladknopparna och lägg degen i en skål.
4) När chokladen stelnat i formarna tar du en liten bit av degen och placerar ovanpå och tryck till så det finns plats att hälla den resterande smälta chokladen.
5) Häll sedan resten av chokladen över kakdegen så den täcks. Du kan behöva smälta chokladen igen om den stelnat.
6) Placera formarna i kylskåpet tills de stelnat och sen kan du servera!
Tillagningstid: ca 45 minuter
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/healthy-cookie-dough-peanut-butter-cups-95281958.html
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär och frön som är det nyttigaoch jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Jag dekorerade med kokoschips innan servering. Raw chokladoch hallonkaka a la cheesecake. Mixa allt till en härlig chokladsmetoch smeta ut på dadelbotten
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Under min uppväxt i Kongo hörde det till glädjeämnena att sitta och pilla ut jordnötterna ur sina skal och sedan rosta dem i vedspisen tills det spred sig en varm doft av rostade jordnötter
Chokladochjordnötskakor var vad jag bakade tidigare, de blev lyckade trots min otur. chokladkakor 100g smör eller margarin 1 dl socker 2 msk sirap 2 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver Deg 2
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakormed vit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt
Kladdkakor äter jag inte ofta numera och jag har försökt testa några nyttiga varianter, men det har aldrig blivit riktigt bra och jag har inte fått till den där kladdiga och kletiga konsistensen
Jag satt och funderade härom dagen på om man kunde göra sin egen choklad, både för att göra den nyttigareoch veta precis vad som stoppas i den, men också för att det är lite trevligt att tillverka sin egen istället för att köpa dyr choklad i butiken
För nyttiga är de mina kakor, med både omegarikt hampamjöl, mineralpimpade hirsflingor, antioxidantrik mörk choklad samt mandel, som förutom nyttiga fettsyror även innehåller E-vitamin och magnesium, och även lär vara stärkande för immunförsvaret och minska oxidativ stress
Rör margarin och lite av strösockret mjukt med elvisp, blanda i ett ägg och lite mer strösocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda det ner i margarinet lite åt gången, tillsätt mjölken när all vetemjöl är blandat i och smaka på smeten (om det smakar "mjöligt" blanda i mer mjölk)
Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. (Gluten- och sockerfri. chokladkräm (se recept nedan). Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
Saftiga, med smakrik chokladoch krämig topping är ju bara för gott. Slutligen så lägger du till mjölet och grädde, börja med lite mjöl, slå på grädde och avsluta med mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.