-)Så här gjorde jag. Försök inleds under dagen. Dag12 dl ljummet vatten2½ dl vetemjöl1 msk flytande honungVispa ihop alla ingredienserna och lägg i en bunke. Dag31 dl ljummet vatten1½ dl vetemjölTillsätt vatten och mjöl och vispa slät. Täck igen med plastfolie och låt stå ytterligare 1 dygn i rumstemperatur. Dag41 dl ljumemt vatten1½ dl vetemjölUpprepa samma procedur under dag 4. Låt stå 1 dygn till, sedan kan du hälla upp surdegen i en glasburk och ställa in den i kylskåpet. Degen behöver "matas" ca 1 ggr i veckan med lite nytt vatten och vetemjöl. 12 dl ljummet vatten. 1 msk flytande honung. 31 dl ljummet vatten. 1½ dl vetemjöl. 41 dl lju. 1½ dl vetemjöl
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 1½ tsk salt. 2 krm vit- eller svartpeppar. 1 ägg. 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor. Till 2 - 3 portioner. bara 1 dl vätska att späda med. Till 8 - 10 portioner. Grädda färsen i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills den fått lätt färg och verkar genomgräddad. Är köttsaften som sipprar ut fortfarande röd måste du steka färsen ytterligare ca 10 minuter. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Gör färsen som i vårt recept, men blanda i 1 dl rårivet rotselleri och 1 dl rårivet syrligt äpple. Späd med vatten, men ta bara 1½ dl vätska till vårt recept. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 1½ tsk salt. 2 krm vit- eller svartpeppar. 1 ägg 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor
Häll sedan över crème frache-blandningen. (Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt. Ställ in i kylen minst 15 minuter. 15 min så att smöret blir mjukt
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. När den svalt är det dags för glasyren. 1,5 dl. 150 gr. 1,5 dl. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter. 1,5 dl kallt vatten. 150 gr smör. 1,5 dl strösocker
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 25 minuter. Smält smöret i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och låt resten av smöret smälta av redan befintlig värme
Ta fram en mortel och häll i saffran och tillsätt 1 tsk strösocker. Mortla en liten stund så att saffranet fördelas i sockret (tar kanske 30 sek - 1 min). Grädda i 175°C i nedre delen av ungen i ca 20-30 minuter. Låt saffranskladdkakan svalna och låt den stå i kylskåp minst 1 timme
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 msk citronsaft. 1 dl vispgrädde. 175 grader. 30 - 40 minuter. Ca 10 minuter. 30 - 40 minuter. 1½ dl crème fraîche. 1 dl vispgrädde. 1 kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.