35 år
och mamma till fyra underbara flickor, fru till en underbar make och matte till fem underbara huskatter. Jag älskar att laga mat och baka. Att prova nya recept eller mina egna idéer är riktigt spännande. Jag är också intresserad av att sy och har börjat sy kläder till barnen men även mig själv. Mat och bakning har tagit en stor plats tidigare men nu kommer jag mer och mer uppdatera om vad jag känner för. Till exempel mitt intresse för sömnad men det kommer även handla om mina barn, mina katter och min sjukdom endometrios. Så man kan sammanfatta min blogg som en stor, härlig och välfylld godispåse i MIN smak. Kram Mia =)
Nya sötsaker av julens resterLiknande bloggposter. Om man inte vill att julen ska vara ända fram till påska kan det kanske sitta fint med några tips på vad man gör av alla överblivna julingredienser
Så jag bakar bara enkla godbitar hemma eller kopplar av med en massa choklad och annat gott. Vi gjöt chokladskal som vi fyllde med någon av fyllningarna nedan
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.