Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nyasmakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Gör gärna dubbelsats och dela med dig eller frys in till senare tillfälle. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Det blev vackert med så små äpplen i en paj eftersom att jag kunde skära och baka dem i halvor. Nötmjölerna karamelliseras lätt med lönnsirapen under bakningen så degsmulet får en knäckig smak
Äppelpaj medsmakav nötter, kardemumma och kanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
En paj men smultopping fylld med hallon och blåbär ochsmaksattmed lite citron och kardemumma. Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Det här är en otroligt god arabisk efterrätt som är vanlig i hela Mellanöstern och Nordafrika. Mahalabia kan varieras genom att man byter ut kardemumman mot kanel och rosenvattnet mot apelsnblomsvatten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. konsistens ochsmak till tusen, här sätter endast fantasin gränserna
Smakaavmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Toppa sist med baconen. Och hur lätt var det inte att göra. Antingen var jag väldigt hungrig igår eller så var detta extra gott för jag bokstavligen skrapade ur formen
Det gör inget om de inte är #chipskrispiga" när du tar ut dem. Koka upp rabarberskalen tillsammans med socker och vaniljsocker på låg värme, ca 3-5 minuter Sockret ska smälta in i rabarbern och rabarbern förlora lite av sin volym Lägg upp skalen ett i taget på en bakplåtspappersklädd plåt Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.