Burkarna är nu hållbara i minst ett år. Denna blandning ska nu packas hårt i burkar, lämna ca 1 cm upp till locket. Nu ska locken skruvas åt och burkarna stå i ca två veckor, det optimala är i 15-20 grader men allt mellan 0 och 40 ska fungera, man får anpassa jästiden bara
Jag vill ha kanelbullar - nu. Under tiden som jag skrivit detta har jag haft min fikastund med kaffe och bullar som jag tinade upp från frysen på mindre än en minut
Ni vet en sådan där som man kan äta med sked. 7 dl spad från steken1 ½ dl vispgrädde½ dl vetemjölKoka upp porter, saft, soya, kryddor samt lök i en gryta (det är bra om köttet får ligga trångt). Låt gärna köttet ligga kvar i spadet i 15–20 minuter. Koka upp och låt puttra i 3-5 minuter
Nu är jag tillbaka i Kalmar igen, efter en underbar helg i Stockholm. Jag är inte någon löpare direkt och hade det inte varit för min väninna Jessica lurat med mig på tjejmilen nu två år i rad, så hade jag aldrig sprungit så här långt
Och nu så innehåller den vatten och äggvita. In i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. 15 minuter. . med detta experimentet så att jag kan kalla det för ett recept
" Det var tomt i skafferiet på mjukt bröd och jag är mer än less på det "hårt uppdrivna" och lätt klonade bröd som säljs i den lokala matbutiken just nu
Nu ska bloggen heta "Helena, mitt i smeten". Rostade rotfrukter med kyckling4 portioner4 kycklingklubbor5 potatisar3 morötter4 palsternackor2 rödlökar4-5 vitlöksklyftor1 ½ tsk salt2 krm svartpeppar½ msk torkade örtkryddor (jag använde timjan och rosmarin)1 msk olja50g rucolasallad150g fetaostSås2 dl turkisk yoghurt1 msk dijonsenap1 pressad vitlöksklyfta1 tsk flytande honung1 krm saltSätt ugnen på 225 grader. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 minuter
saft och rivet skal från en halv obesprutad citron. Så genuint glad jag blev när jag en dag fick nys om att man kan ju göra en paj med filodegsbotten, istället för vanlig pajdeg
Recept. Emelié Grenestam. ons, 2013-07-17 00. 31. 60min. (6). Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och stek kycklingen i en stekpanna
Nu har jag hittat efterrätten som jag skall bjuda mina väninnor på när dom kommer på söndag. 5 st rivet skal av citroneller drygt 1 krm citronaromev. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter. 5 st rivet skal av citron
Ni vet väl förresten om att ni kan använda sökfunktionen här på bloggen. Nu när semestern är ett faktum kommer jag kanske inte vara lika flitig här på bloggen, jag hoppas t ex det blir väder för paraplydrinkar vid poolen
men nu så. maizena redningDragonkräm2 dl majonäs1 dl creme fraiche1 vitlöksklyfta, finhackad1/2 kruka färsk fransk dragon, finhackadsalt och pepparNågra droppar färskpressad citronUgnsgrillade tomaterLägg cocktailtomater på ett fat. In i ugnen på grill i 5 minuter
Det kan vara viktväktarna, viktklubb, nutrilett eller soppor, men sen kommer vi till det kluriga, kan du leva på fettsnålmat som aldrig är riktigt god, eller kan du leva på nutrilett, eller soppor hela livet
Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan rivet skal och saft från citronen. Det blev en prommis iaf på förmiddan och nu har ungdomarna dragit till Röros men vi tar några timmar i backen
Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan. Vetemjöl. Honung. Låt mjölken stå och dra åt sig vaniljsmak i ca 15 minuter. Baka i 25–60 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.