0,75 dl
socker 0,75 dl gräddmjölk (hälften hälften) 15 g kakao 150 + 100 g mjuk nougat 35 g smör 8 dl grädde Rulltårtsbotten Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker, blanda potatismjöl och bakpulver som blandas med äggulorna. Vänd ner vitorna.Smöra ett bakplåtspapper
150 g
av nougaten. Vispa till en jämn smet och rör sedan ner smöret. Låt krämen kallna. Krämen blir mjuk och bredbar.
Saft och zest från en citron. Ikväll startar HelaSverigebakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula
Ikväll startar HelaSverigebakar 2015 och liksom tidigare år är det 12 hemmabagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren, och om att, precis som Alexandra fick göra förra året, ge ut en alldeles egen bakbok
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Här är ett bra recept på en sådan som kommer från bloggen Louise´s spis. Förra året sökte jag till HelaSverigebakar som en kul grej men drog mig ur i andra castingomgången
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av HelaSverigebakar, sök på HelaSverigebakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
se har problem med att vissa recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
När smöret fräser, häll i en slev smet, flytta pannan runt så att smeten täcker hela botten. I Bretagne fettar man in stekpannan med en blandning av ister och en äggula - pannkakan ska lossna bättre från pannan på grund av detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.