Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Den här förträffliga kikärtsgrytan var väldigt enkel att röra ihop. Idén till receptet kommer från ett recept på en liknande gryta som som jag hittade på 'Tasteline' (se här)
Denna färggranna nordafrikanska gryta med champinjoner och sensommargrönsaker passade jättebra att göra nu när vi har skördat de sista grönsakerna i trädgårdslandet
I helgen lagade vi en av våra absoluta favoriträtter - nordafrikansk lammgryta. Det ser inte ut för mycket av världen och gör sig därför inte på bild heller
Jag gillar verkligen maträtter inspirerade av det nordafrikanska och arabiska köket. Den här smarriga grytan är en tager vad man haver skapelse inspirerad av det nordafrikanska köket
Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka. Rör samman olja, ingefära och kryddor. Häll blandningen över den nykokta potatisen och vänd runt så att all potatis täcks av kryddorna
Blanda gurkmeja, kanel, saffran, salt och peppar. Gnid in kycklingen med kryddblandningen. Låt gärna kycklingen ligga i en påse i kylskåpet i några timmar eller över natten
Rara Pernilla med bloggen Flower of fame mailade mig receptet på deras nyårsmiddag som jag tyckte såg oerhört god ut, receptet är från Håkan Larssons kokbok Fredagkväll med mat och vin, men jag funderade på vid vilket festligt tillfälle jag skulle kunna laga denna festmåltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.