New York BrownieNew York BrownieNew York BrownieNew York BrownieNew York BrownieNew York Brownie. Stryk ut 1 cm tjockt lager av smeten i en ugnssäker form
It’s really good for you. Tryck ut smulorna i en form med löstagbart botten, 23 cm. Krämig, mäktig och helt himmelskt god är denna cheesecake, som Debbie tipsade om för många år sen, men den är en stående favorit
Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten. Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. 1New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär
New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Öppna försiktigt upp springformen när du ska servera kakan. Klä botten av en springform, 25 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i springformen över kakbotten, sänk temperaturen på ugnen till 150°. Baka mitt i ugnen i ca 50-55 min, tills kakan har stelnat men fortfarande är lite ”dallrig” i konsistensen
Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
Pressa ner smulorna i bottnen och längs kanterna på en 24 cm springform. Ställ formen i kylskåpet i 30 minuter. Häll fyllningen i formen och grädda i cirka 1 h och 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.