Ibland går en månad snabbt och bloggandet har legat nere lite. Men det blir så med ett hus som renoveras och en liten grabb som vill och får all uppmärksamhet
Minfavorit har i många år varit färsk frukt ibitar eller bär, naturell yoghurt och litelinfrön på toppen, samt en smörgås (gärna med hembakat bröd som det här eller det här) med rökt skinka eller en skivasmakrik hårdost
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvisapelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Förra julen så hittade jag det är receptet på Apelsinsaft med nejlikor hos Söta saker. Den blir så fantastiskt god och julig att den sen dess är ett självklart måste för migijuletid
Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök. Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.