Låt kycklingfiléerna rinna av. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukteroch lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Kyckling i lergryta med rotfrukteroch chèvre Print Författare. Annars kan man skära ett snitt i kycklingenoch kontrollera att köttsaften som rinner ur är klar, och INTE rosa
4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléernaoch bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukteroch sås 125 grader Salta
Och då lagade han den här kycklingen. Massera in marinaden i kycklingköttet. Jo, för att då var maten serverad, uppäten, disken fixad, barnen nattade, tvätten vikt, och allt var förberett inför morgondagen
Idag lagade vi maten tillsammans, jag, mamma och pappa. Gott och väldigt mysigt. Vi åt även nyplockade kantareller, bröd, sallad och drack kolsyrat vatten med citron ( iallafall jag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.