Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsinsida ryggraden
Blanda alla grönsaker ochkycklingben på en ugnsplåt. Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål
IngredienserPortioner. 4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarinKyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5. - Rabatt Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g Mer info Ladda kupong
Ikväll var det jag som stod för middagen här hemma och det fick därför bliminfavorit rätt som är kycklingmedrotfrukteriugnmed smörstekta sockerärtor och en fetaost & citrondipp
Lägg kycklingeni en ugnsformoch krydda med salt och peppar. Under tidenkycklingen står iugnen, rör du ihopfetaostsåsenochugnsrostarolika sorters rotfrukter
Om man väljer att köpa en helkycklingoch är osäker på styckningenfinns många bra tips att hämta på YouTube, sök bara på "stycka kyckling" så kan ni få hjälp av Melker med flera
Han använde den tillkycklingvingar, jag tog en helkycklingoch styckade med grymt resultat. Om du är osäker på hur man styckar en helkycklingfinns det otaligaklipp på YouTube
Blanda ihopmarinadenoch lägg kycklingentillsammansmedmarinadeni en plastpåse. Ta ut långpannan och lägg potatisoch de skurna grönsakerna runtom kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.