Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Det är en riktigt proteinbomb som får tyst på alla hysteriska föräldrar, släktingar och vänners eviga tjat, ”Men om du inte äter kött, vart får du då proteinet från
Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. OBS att det finns lite olika sorters tofu - den jag använder är fast och står alltid i kyldisken
Tyvärr är tofu inte billigaste vego-maten. Bulgurblandningen blev krämig och jättegod, funkar säkert till kyckling eller annat med, och tofun blev precis lagom kryddig
Tofu köper man nog oftast färdig men man kan ju också göra den själv, antingen från grunden med sojabönor eller som idag en hemgjord tofu gjord på färdig sojamjölk
Kom ihåg att steka tofun precis innan servering. Skär tofun i skivor. 400 g tofu. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. 400 g tofu
Vi pratar mycket om att äta mindre kött hemma, något vi var bättre på för något år sen som vi nu av någon anledning blivit sämre på… Jag äter gärna kött och tycker att en köttbit är riktigt gott ibland, men jag hade faktiskt nöjt mig gott och väl med kött ett par dagar i veckan
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Skär upp tofun i tärningar, bananerna gör du till "bananpengar" som man säger på förskolan. 1 paket naturell tofu (270 g). 2 bananer 1 paket naturell tofu (270 g)
Jag blev så himla sugen på tofu igår, och då är det så himla bra att jag har en biologisk affär bara runt hörnan från lägenheten där jag kan hitta sådant där konstigt som gemene italienare inte efterfrågar i matvarubutikerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.