Perfekt omman både älskar semlor och inte har tid att göra bullar. Det är alltså helt vanliga muffins fast med kardemumma, mandelmassa fyllning och grädde
Receptet har jag publicerat här tidigare, för några år sedan, men här kommer det igen. Lättbakade baugetter som inte behöver knådas eller kräver några andra större krångligheter
Åh, så gott det ser ut. Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska närman ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Pulledpork-burgare Det här behöver du. I originalreceptet är pulled pork fläskkött som kokas länge tillsammans med kryddor så att det blir faller sönder och blir riktigt mört
Har publicerat receptet tidigare men här kommer en favorit i repris. Till skolavslutningen brukar vi baka Pinocciotårta, Herrgårdstårta eller Birgittatårta - kärt barn har många namn
Huuur ljuvlig & gotti ser inte denna ut ♡. Närmanhar en favorit - Sommarbärcheesecake. Skulle tro att en hel del passade på att åka in till stan för att uträtta ärenden när solen tog paus
I dag ska jag göra vaniljkräm, vispa grädde och fylla prinsesstårtorna som får stå och gotta till sig i kylen över natten innan de täcks med marsipan i morgon
En månad som jag verkligen ser fram emot, två sessor som fyller år här så kalas ska ordnas, en tripp till huvudstaden för lite shopping men höjdpunkten blir ändå mello finalen, vi är så taggade
Äntligen åt rätt håll känns det som. Det jag tycker är svårast med att räkna är att fördela kalorierna jämt under dagen så manhar ordentligt kvar när det är dags för middagen på kvällen
En lycklig men trött liten tjej somnadegott i kväll. Har ett litet speciellt förhållande till just Budapestbakelsen då en av mina bästa vänner hade den som sitt favoritbakverk och bad mig baka en sådan till honomnär han låg på sjukhus
Prata över en kopp kaffe, njuta av något gott till och bara ta det lugnt. Apelsinsmaken gör också mandelkakan lite fräschare, lite roligare och så mycket godare men jag rekommenderar att smaka av smeten innan du sätter den i ugnen
Det blev till slut en riktigt god kaka som avnjöts som fredgasfika tillsammans med våra elever. Dels för att jag inte producerar kakor i samma mängd som under kafetiden, dels på att tiden för bakning har fått stå till sidan för helgresor till Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.