När man middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. Känns alltid bra när man når sitt mål. Rustar mig för betydligt mer snö än det jag är van vid, men hoppas det blir fina vinterdagar att pulsa omkring i
När man tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka en tårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Ta ut köttet i god tid så den inte är kylskåpskall när den läggs på grillen. ka "Boston Butt" i bit som man grillar på låg temperatur med rök under lång tid
Det känns verkligen som att husköpet närmar sig och det känns så pirrigt och spännande. Det är så OTROLIGT mycket som är pågång och som händer just nu, så jag hinner knappt blogga om hälften
kanske medvinden gjorde sitt. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
När jag handlade inför påskhelgen så stod jag och velade mellan kalkon och lammstek, men då jag aldrig har tillagat en hel kalkon och var rädd att den skulle bli torr, föll valet på lammstek
Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.