Av outgrundliga skäl så går potatisen snabbare att skala då om man gör det snabbt efter att barnen somnat mot om man gör det efter jobb och dagis när de är med, hungriga och rätt trötta
Ansa ärterna och koka dem någon minut. Vispa under tiden ihop grädde och majsstärkelse. Tillsätt champagne, vatten, grönsaks-, hummer-, fiskfond och lagerblad
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Hopp i säng, som någon så klokt sa. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Känns som om jag befinner mig i någon slags ställtid. Det som tar lite tid i anspråk är att riva morötter men det är också dessa som gör bullarna saftiga och goda
Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska närman ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Här kommer receptet i repris om det är någon som vill baka. En klassisk midsommartårta med jordgubbar, vaniljkräm och vispgrädde är aldrig fel, men det är alltid spännande att testa något nytt
Och gillar du inte kaffesmaken, ta endast mörk choklad eller någon annan smak på chokladen, som alltid är det bara att testa sig fram, det är din smak som gäller, jag ger bara lite inspiration på vägen
Rör om flera gånger under tiden så att inte müslin bränns. Hann däremellan med att göra en riktigt god och nyttig granola som ni hittar receptet på nedan
Gör gärna lemon curden någon dag innan så går pajen betydligt fortare att göra. Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig
Är uppe tidigt idag för att förbereda dagens tur till Tosselilla - en nöjespark i närheten av Ystad. Anledningen till attman knådar degen länge i bakmaskin är attman vill utveckla glutentrådar och för att degen ska bli elastisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.