Så, efter många års erfarenhet så tänkte jag dela med mig av mina bästa tips närdetgäller bakning. Det har hänt flera gånger att jag har haft med mig bakverk till jobbet och att nån kollega sen har bakat det själv utifrån receptet på bloggen och så kommer dom och säger ”men det blev inte alls lika gott som när du hade bakat det”
Bra råvaror behöver för den sakens skull inte vara dyrt kött utan framförallt ska man satsa på färska råvaror och undvika det frysta, detgäller både kött, fisk, grönt osv
Fast roligast är ändå när de gallrats ut en aning. Och tänka sig här handlar det också om mat - igen. Det känns om jag riskerar att snöa in helt på soppor här hemma, men det passar så bra i detta dystra ruggiga väder
Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Hittade då detta tips på vad man kan göra med en bit brie. Skär bort det yttersa skiktet på osten och toppa med tunnt skivad vitlök, rikligt med olivolja, salt och pepper
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Sen är det bara att njuta och ja, den går att laga en kulen söndag när man ändå är hemma och donar. Den frågan eller snarare påståendet fick jag och till viss del stämmer det kanske
Idag var det husmanskost i matlådan, korvstroganoff. Det är inte ofta jag lagar mat med korv för jag är helt enkelt inte jätteförtjust i det, men ibland gör jag undantag för det finns vissa korvrätter jag tycker om
Vilken lördag det blev. Vi åt detta. Rör noga ner det smälta gelantinet. Toppa med ett kryddsmör, som jag inte var upphovs"man" till och därför inte vet receptet på, men gott var det ☺
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.