När vi ska lyxa till det lite extra så går vi inte ut och äter mat. Murkelsåsen har vi gjort flera gånger tidigare och är alltid ett säkert kort när man skall äta en god köttbit
Jursslan blev det häromdagen och passade då på att koka till en gryta. Dillkött är en gammal klassiker som hållit i sig under gud vet hur många decennier
Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt somnär man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Normalt sett brukar jag inte göra gubbröra mer än en gång per år och det är vid semestern då jag brukar inleda första semesterdagen med en gubbröremacka och en kall pilsner, mest bara för att tala om för mig själv att om det är någon tid på året somdet skall livsnjutas så är det då
Muffins är ett bra bakverk när tiden är lite knapp och man snabbt vill ha något gott på fikafaten. Vaknade tidigt idag och sitter vid köksbordet bredvid kaffekokaren som gått varm sedan en timme tillbaks och blickar ut på en himmel som ser ut att kunna leverera en hel del regn
Det här är nog bland detmest vinvänliga man kan tänka sig. När potatisen är kokt faller den isär, låt den ånga av och blanda med smör och mjölk eller grädde
Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det här är verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
Det är ett lyxigt smakrikt kött vilket göra att man inte behöver äta så mycket. Det är ett bra substitut för potatissallad tycker jag, lite krämigt men knaprigt
Igår åt vi en väldit lyckad nyårsmiddag med väldigt trevliga vänner som övernattade hos oss. ) Vi var ganska proppmätta när vi gick och la oss i natt i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.