1500 g
nötfärs 300 g potatis 1 purjolök 2 morötter 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 2-3 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 7 dl vatten, hett 1 kruka persilja 1 msk koncentrerad grönsaksfond olja, till stekning salt peppar
1 Topping2
dl smetana
1 Vitlöksbröd0,5
vitt bröd (gärna dagsgammalt) 30 g smör 1 msk olivolja 2 klyftor vitlök, pressade 1 msk torkad oreganoAnsa purjolöken och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i slantar. Skala och riv palsternackan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek färsen i olja i en gryta tills den får färg. Tillsätt alla grönsaker och vitlök och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut. Tillsätt krossad tomat, vatten och fond. Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Låt puttra i ca 20 minuter under lock. Hacka persiljan. Smaka av soppan med salt och peppar. Toppa soppan med persiljan. Servera med vitlöksbröd och en klick smetana. Vitlöksbröd
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret. Salta och peppra. Skär brödet i skivor. Bred på smöret och skär sedan i stavar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 5-6 minuter. Glöm inte att matsortera skal från lök och grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din mustiga soppa. /Köket-redaktionen
4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor (samt sambal oelek om du vill ha lite hetta)
4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.