Indiskgrönsaksgryta 2 port. Indiskgrönsaksgryta 2 port. Gryta på gröna blad. Jag ber alltid att blasten ska få sitta kvar när jag köper rödbetor hos någon lokal odlare
IndiskgrönsaksgrytaDu behöver. 2 msk ghe (ett indiskt smör som används i ayurveda-matlagning). Av RedaktionenFotografDavid Back 2 msk ghe (ett indiskt smör som används i ayurveda-matlagning)
Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Kör till en slät blandning i en mixer. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
När det kommer till grönsaksgrytan, så blev den verkligen underbart god. Ikväll är barnen hos sin pappa och det är alltid svårare att göra riktig mat när de inte är hemma
Den här indiska grytan kan kännas komplicerad och avskräckande på grund av alla ingredienser men den är inte särskilt komplicerad att tillaga och jag lovar att det är helt klart värt besväret, för det färdiga resultatet är sååå oemotståndligt
”Mustigt linsris” kallas denna risrätt i kokboken ”Indisk matlagning” av Anne Wilson. Mustigt linsris. Linsris med nejlika, kanelstång och chili – Indisk risrätt
Sambar kanske inte säger så mycket om man inte är hemma i det indiska köket. Sambar är en het, syrlig grönsaksgryta från Kerala i Indien med bland annat tamarind och linser
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.