Bryn bitarna i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, fräs i stekpanna tillsammans med ananasringarna skurna i bitar samt russin
Helgen är i anstormande och det är bokstavligt talat faktiskt. Här nere på våra breddgrader blåser det friska vindar och ska, enligt utlovade väderlöften, göra ännu mer under natten och morgondagen
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Jag vet inte hur ni har det med svamp, men jag har hört att det är dåligt med kantareller i år
Koka färskpotatisen, häll av den och låt den ånga av. Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta
Så blev det lördag och vi fick sällskap av goda vänner till middagen. Kände mig lite "vintrig" dels kanske för att julmusik ljudit ur högtalarna sedan fredag eftermiddag menäven för att det dukades med julduken på bordet
En riktigt god, mustig och mättande soppa. Det blåser, är ruggigt och regnet står som spön i backen. Ska man få lite fart på livsandarna finns det ingen annan råd än att tillaga sig en värmande soppa
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Bra basvaror som håller bra i skåpet utan att springa iväg och bli dåligt och som det, med lite ytterligare ingredienser dessutom går att göra många olika varianter på maträtter med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.