Mustig älgfärssoppa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g älgfärs
  • 12 st stora lökar
  • 14 st potatisar
  • 11 st röd paprika
  • 11 st gul paprika
  • 14 st köttbuljongtärningar
  • 112 dl vatten
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 msk paprikapulver
  • 12 tsk soja
  • 12 krm kajennpeppar
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 1 smör till stekning
  • 1 salt
  • 1400 g älgfärs 2 st stora lökar 4 st potatisar 1 st röd paprika 1 st gul paprika 4 st köttbuljongtärningar 12 dl vatten 3 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 2 tsk soja 2 krm kajennpeppar 2 st vitlöksklyftor smör till stekning saltSkala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar. Fräs lök och paprika i en kastrull i smör ett par minuter. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Bryn älgfärsen i lite smör i en stekpanna. Lägg ner färsen i soppan tillsammans med soja, kajennpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Serveras med vitt bröd, gräddfil och gärna ett glas rött vin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.