Fräs Trattkantareller / Trumpetsvamp i smör och krydda med salt och peppar. Red till önska konsistens med Maizena, potatismjöl, arrowroot eller liknande
Är det någon gång det smått uttjatade ordet "mustig" passar in, så är det på en sån här gryta. Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Lägg ner färsen i soppan tillsammans med soja, kajennpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Serveras med vitt bröd, gräddfil och gärna ett glas rött vin
Vi åt med en klick rysk yoghurt, matvete och en sallad på tomat, rödlök och fetaost. Kvällen middag bestod av en riktigt musitig, höstig gryta gjord av mamma
Riv ingefära och fräs tillsammans med morötter och lök i olja. Mixa soppan med stavmixer. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.