Jag blev sugen på lite eftermiddagsfika och har gått med ett muffinsrecept i bakhuvudet bra länge nu – så jag slängde snabbt ihop en smet och körde in i ugnen
Denna matiga cajunkryddade soppa, medbönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Du kan äta den bara med bröd och sallad, eller servera ris eller pasta till. Det här är väl egentligen en sorts chili con carne, även om jag inte valt att kalla den så eftersom det är lite mer medelhavskryddning än vad chili con carne brukar ha
Lägg i bunke och smaksätt med kryddor. När kikärtorna var slut och frysen full av både förkokta kidneybönoroch små vita bönor fick jag leka lite i köket
Servera med kokt potatis och mängder medrivna morötter (gärna med sås på). Det här receptet kan faktiskt gå åt två håll, antingen gör man såsen med vatten och får då en citronsyrlig buljong till fisken, vilket är kanongott, eller så använder man creme fraiche om man är sugen på något mer såsigt
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Det tar en liten stund i ugnen men å andra sidan då får man gott om tid att göra en god sallad under tiden eller hänga med barnen som man inte träffat på hela dan
Som både min blogg och kokbok Friendly Food är proppad med. Pekannötter att toppa med. Det är smarriga brödet innehåller bland annat malda pekannötter, rivna morötter, kummin och kikärtsmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.