1250 g keso. 125 g smörSå här gör du Starta ugnen på 200 grader Mät upp mjöl och salt i en bunke Tillsätt hälften av mölken och vispa till en slät smet Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl av keson Skala och grovriv potatisen Rör ner potatisen i smeten Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen så smöret smälter Tag ut långpannan och häll ner smeten i långpannan med det smälta smöret Grädda pannkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter (eller tills pannkakan får lite färg Servera med resten av keson, gärna lingonsylt och en god sallad Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 38
Ugnspannkakamed fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra
Blanda samman kesonmed morotsfräset till fyllningen. Lägg lite av fyllningen i en sträng på mitten av varje degbit, Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i formen
Servera med kokt potatis och mängder medrivnamorötter (gärna med sås på). Det här receptet kan faktiskt gå åt två håll, antingen gör man såsen med vatten och får då en citronsyrlig buljong till fisken, vilket är kanongott, eller så använder man creme fraiche om man är sugen på något mer såsigt
Som både min blogg och kokbok Friendly Food är proppad med. Pekannötter att toppa med. Det är smarriga brödet innehåller bland annat malda pekannötter, rivnamorötter, kummin och kikärtsmjöl
Blanda i de rivnamorötternaoch tillsätt mjölk och olja. Smörj och bröa muffinsformar. Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.