Denna matiga cajunkryddade soppa, medbönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Du kan äta den bara med bröd och sallad, eller servera ris eller pasta till. Det här är väl egentligen en sorts chili con carne, även om jag inte valt att kalla den så eftersom det är lite mer medelhavskryddning än vad chili con carne brukar ha
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Smörj och bröa muffinsformar. Blanda i de rivna morötterna och tillsätt mjölk och olja. Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. 5 dl kokta adzukibönor. 1 riven morot
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Ätit har vi gjort hela veckan, både sådant jag lagat hemma och tagit medoch annat som Nitima lagat. Blanda sedan ner färsen tillsammans med de resterande ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.