Jag tror inte att det var så många som missade att det var Våffeldagen igår. Mataffärer häromkring bjöd på nygräddade våfflor till glada kunder och bloggar, facebook samt Instagram fullkomligt översvämmades av våfflor av alla de slag och former
3 msk socker. 3 msk socker. Just nu bakar jag tårta till en som fyller 17 imorgon. Den får ni se sen. Men dessa ricottavåfflorna gjorde jag igår till lunch
4 stora våfflor - 4 isoa vohveliaBelgiska Jordgubbsvåfflor2 ekologiska ägg125 g smör2 ½ dl mjölk 3 %2 dl vatten12 g färsk jäst½ tsk salt¾ dl strösocker2 tsk vaniljsocker6 ¾ dl vetemjöl½ liter färska jordgubbarSmält smör till gräddningSeparera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna)
Kapa i ca 2 cm breda remsor. Låt burkens innehåll fermentera i rumstemperatur i 1 till 5 dagar. 4 msk grovt salt (helst utan tillsatt jodd eller andra tillsatser som ogillas av mjölksyrebakterier). 2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce. 2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru
Idag blev det dessa urgoda våfflorna. Jag har ett belgiskt våffeljärn från Kitchen Aid och det blir supersmarriga våfflor som man kan variera i det oändliga
½ kilo innanlår/lövbiffca 300 gram champinjoner1 gul lökKalvfond + en skvätt vatten1 lagerblad1 msk dijonsenap (eller en grövre senap som inte är söt)½ dl cognacCa 2 dl smetana (eller crême fraiche)Storbladig persiljaOlja (neutral sort) och/eller smörSalt och nymalen svartpeppar. 1 msk dijonsenap (eller en grövre senap som inte är söt)
Ca 1 kilo kinakål4 msk grovt salt (helst utan tillsatt jodd eller andra tillsatser som ogillas av mjölksyrebakterier)Vatten4-5 rivna vitlöksklyftor1 tsk riven ingefära 1 tsk socker2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru. Kapa i ca 2 cm breda remsor. Låt burkens innehåll fermentera i rumstemperatur i 1 till 5 dagar. 4 msk grovt salt. 3 msk fisksås. 4 msk torkad
Dessutom, i samband med det har ni inte glömt av att ni får 6 provpaket av muesli på köpet om ni handlar för mer än 100 kronor på deras hemsida. 2 ägg, rumstempererade. 3 msk havremjöl (mixa glutenfritt havregryn till mjöl). 3 msk bakprotein (kan bytas ut mot annat proteinpulver eller mer mjöl)*. 1,5 msk valfri mjölk (jag har havremjölk). 3 msk havremjöl. 3 msk bakprotein. 1,5 msk valfri mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.