Mozzarellaostfyllt italienskt bröd
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1-2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl (480 g) vetemjöl
  •  
  • Fyllning
  • 250 g (2 "kuddar") mozzarellaost
  • bladen från 5 basilikakvistar
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1-2 msk olivolja
  • 125 g provolone-ost i små bitar (alt goudaost eller blå Gotland)
  • 80 g prosciutto (parmaskinka) i lövtunna skivor (ca 6 st)
  • 1 krm nymald vitpeppar
  •  
  • Pensling och garnering
  • olivolja
  • 1/2 tsk fingersalt (= gourmetsalt)
  • färska små rosmarinkvistar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.