Och vad det gäller plättar så tycker två stycken i vår familj att de alltidär i säsong. Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Nu är det inte något fel på tortellinigratäng - makalöst gott blir det med en rinnig gratäng - men rätten finns liksom där långt nere bland "reserverna" när jag inte kommer på något annat och då känns det lite trist
1färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami. 1prästost, gärna 1878, (17%). 1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°
känns smeten för tunn kan du alltid tillsätta lite mjöl åt gången tills den känns lagom tjock, men låt den inte heller bli allt för tjock, den skall ha en konsistens av någonting mitt emellan plätt och pannkakssmet
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Det äralltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. Som ni märkerär det främst bakningsrecept i listan, det beror förmodligen på att jag ofta delar mina bakningsrecept i bakningsgrupper på facebook
TwitterFacebookPinterestRedditTumblrSkriv utE-postGoogleLinkedInGillaGilla Laddar. Sätt på ugnen. Och kardemummakaka till nybryggt kaffe är ju bara SÅÅÅÅ underbart gott
Jag gillar pajer men det ärinte så ofta jag gör dem, de är perfekta att ta till när man har många gäster… en buffé med olika pajer ärinte så dumt, då kan man ta vad man gillar
På det sättet behöver du inte smöra botten och kakan går lätt att ta ur formen. Eftersom jag inte älskar massa grädde så gör jag små klickar av grädde runtom, lagom för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.