Min Soppkokbok

Min Soppkokbok

  • 5 Recept
Misosoppa

Misosoppa

Ingredienser Portioner. 4 1 l vatten 1 påse dashipulver (fiskbuljong) 4 msk misopasta 2 msk finskuren purjolök 5 tunt skivade stora champinjoner ev 1/2 pkt tofu (à 200 g) Lägg till i inköpslistan
Potatissoppa med korv och purjolök

Potatissoppa med korv och purjolök

Låt koka i 10 minuter. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). Låt soppan koka i ytterligare 7 minuter
Skördesoppa med falukorv

Skördesoppa med falukorv

Tillsätt buljongen och låt soppan koka på svag värme under lock ca 10-15 minuter. Ansa och skiva purjolken
Morotssoppa med ingefära, vitlök och grädde

Morotssoppa med ingefära, vitlök och grädde

Låt fräsa några minuter till och slå sedan på vinet och vattnet och lägg i buljongtärningen. Mixa med stavmixer tills soppan är slät och tillsätt eventuellt mer vatten för att få en mindre trögflytande konsistens