1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Mitt senaste favorit bjudmat är dessa räkorna i ugn medfetaost. Mycket jag förknippar med jul är också att bjuda hem vänner och familj på mat och annat gott
Lägg upp och toppa med lite fetaostoch nymalen svartpeppar. Vänd i den avrunna pastan ochfetaosten. Hetta upp olja i en stekpanna och svetta purjolöken tills den blivit mjuk
Låt svalna och blanda med avokado, nektarin, fetaost, matvete, sockerärtor, sparris och lök. Undrar om det inte var i en Elle Mat & vin som jag blev inspirerad och gjorde denna goda sallad med massor av godsaker
Blanda ihop äggen med mjölken och tillsätt lite salt och svartpeppar. Låt omelettsmeten gräddas på medelvärme tills den blivit helt fast, skaka om i bland så att den lösa äggsmten fördelar sig i pannan
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.