Eller i alla fall för mig. Mitt senaste favorit bjudmat är dessa räkorna i ugn medfetaost. Mycket jag förknippar med jul är också att bjuda hem vänner och familj på mat och annat gott
4 4 port tagliatelle 1 vitlöksklyfta 1 rödlök 600 g kycklingfilé 2 msk olivolja salt och peppar 150 g fetaost 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g) Lägg till i inköpslistan
Vi hittade lite rökta räkoroch fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Vänd ihop pastan med såsen och tillsätt rucolan. Krydda med svart peppar. Smula ner fetaosten i såsen. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkor på toppen
Baconstekta dadlar medfetaost, färska fikon och knäckesticks. Till detta hade jag ett block fetaost garnerat med färska fikon som jag skurit i tunna skivor samt några myntakvister
Servera med kokt potatis och broccoli. Rör ihop creme fraiche och vatten i en ugnsfast form. Lägg ner den frysta fisken i mitten av formen, ringla över smör och krydda ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.