Morotslasagne med fetaost och soltorkad tomat
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 st morötter
  • 11 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11 st röd chili
  • 11 liter vatten
  • 11 st grönsaksbuljongtärrning
  • 12 dl röda linser, torkade
  • 11 msk örter, torkade ex. timjan/oregano
  • 1 Olja att steka i
  • 1400 g lasagneplattor
  • 150 g spenat
  • 12 dl soltorkade tomater
  • 12 dl ost, riven
  • 175 g fetaostSkala morötterna och skär dem grovt i slantar. Hacka lök och vitlök grovt. Hacka chilin. Hetta upp en kastrull, lägg i oljan och fräs morot och lök på medelvärme. Slå på vatten, grönsaksbuljong, röda linser och örter. Låt koka i ca 15 minuter (tills morötterna är mjuka). Sätt ugnen på 225 grader. När morötterna är mjuka: Mixa morotsoppan slät. Smörj en ugnsfast form (eller gör som jag: jag tog en mindre ugnsfast och 2 glasmatlådor) med lite olja. Lägg morotskräm i botten, täck med lasagneplattor. Täck med ett lager morotskräm, lägg någon näve spenat och hackade soltorkade tomater på. Strö riven ost över. Täck med plattor och upprepa till allt är slut. Avsluta med ett lager morotskräm, riven ost och toppa med soltorkade tomater och smulad fetaost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna med en sallad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.