Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Skala morötterna och koka dom i lättsaltat vatten, 1 l vatten och 2 tsk salt. Mosa dom med elvisp. Koka risgrynsgröt enligt förpackningen, ca 2-3 portioner
Sätt ugnen på 200 º. Koka upp vatten med lite smör. Tillsätt riset och låt koka upp, tillsätt mjölken och låt småkoka tills det blir en gröt, ca 40 minuter
Alla typer av rotfruktslådor är klassiker på finska julbord. Här kommer två recept på morotslåda. Receptet utan ris är för två men är enkelt att dubblera om du vill laga en större "låda"
Morotslåda från LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson. Finsk julmat. Morotslåda är en rätt som funnits med på nästan alla julbord under mitt nu 54-åriga liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.