Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Jag hade gjort en klassisk finsk morotslåda som finns på varje finländares julbord. Kom till Finland i fredags och idag åker vi vidare till Sverige för att fira jul
Skala morötterna och koka dom i lättsaltat vatten, 1 l vatten och 2 tsk salt. Mosa dom med elvisp. Koka risgrynsgröt enligt förpackningen, ca 2-3 portioner
För att ta tillvara på en del av årets bär, letade jag fram ett gammalt bortglömt favoritrecept som jag svängde ihop medan middagspastan kokades på spisen - Margits vinbärskaka
Här kommer två recept på morotslåda. Morotslåda utan ris, för två. Morotslåda med ris, för fyra. Alla typer av rotfruktslådor är klassiker på finska julbord
Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.