Mormors recept på pepparkakor står så långt över alla andra recept jag testat så det är värt mödan, gör du degen idag blir det perfekt att baka till helgen med barnen
Glöm det där med att köpa pepparkaksdeg. Att göra egen deg till pepparkakorna är enklare än du tror. Allt rörs i ihop i samma gryta på spisen och sedan får degen stelna i kylen
Min mormor, som inte lever längre, gjorde alltid de absolut bästa pepparkakorna. Tunna, spröda och packade med smak är de lätt de bästa pepparkakor man kan äta, och jag är sååååå glad att jag har fått hennes gamla recept
Gammaldags bruna pepparkakorIngredienser. Det blev inte så mycket pepparkakor bakade innan jul. Och de vi hade bakat i tid gick åt snabbt, så vi fick baka några till på själva julafton
Just det. Upptäckte precis att jag missat att schemalägga ett grötrecept till söndagsmorgonen. Som "plåster på såren" kommer här ett dagsfärskt skrivet, och extra utökat, blogginlägg
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Mormors köttfärsrullader, 4 portioner. Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.