Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Listan med fördelar med den här maträtten kan göras lång. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. Klart. Lägg frukten eller bären som du vill ha i pajen i botten på pajformen och häll över pajdegsblandningen och platta till
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda gärna ihop det genom en sil för undvika eventuella klumpar
Mina blir lite ojämna i kanterna, antagligen beroende på bristande träning. Traditionen med sockerkringlor kommer från mormor, Hälsingestinta till börden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.