Mormors köttbullar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g Nötfärs (byt gärna ut en del mot älgfärs)
  • 1250 g Fläskfärs
  • 13 st Kokt mjölig potatis
  • 11 dl Grädde
  • 12 st Ägg
  • 12 st Lök
  • 1 Vitpeppar, svartpeppar, saltSå här gör du 30 min Blanda noga ihop köttfärs, mosad potatis, kryddor och grädde. Sist blandar du i äggen. Gör en liten köttbulle och stek för att smaka av kryddmängden. När du känner dig nöjd rullar du köttbullar av allt. Skiva löken halvmånar och bryn i smör i en stor gryta. Samtidigt börjar du steka köttbullarna i omgångar i smör så de får fin färg runtom. Allteftersom de fått färg flyttar du över dem i grytan med lök och sänker värmen. Slå på en liten skvätt vatten och en nypa salt. När allt är stekt låter du dem puttra några minuter i grytan så de blir genomlagade. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.