BiffRydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Detta är ju en riktigt god klassiker. Blev glad att han hade med den i sin bok så jag fick en anledning att göra det till middag
Antal portioner. 4 Ingredienser800 800 g oxfilé, i bit10 10 st råa potatisar (cirkamängd)2 2 st gula lökar4 4 st ägg4 4 msk olja, ej olivolja4 4 msk smörSenapsmousse1 1 dl Colemans senapspulver0
Till middag lagade vi BiffRydberg, så jäkla gott. Idag har vi varit och firat Lea 2 år. Blev lite tårta, mycket god, marängbotten så lite bättre i alla fall
BiffRydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
BiffRydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
BiffRydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Dessutom äter jag inte så mycket kött och Mannen blir (nästan) lika glad för lövbiff ändå och plånboken tackar mig för mitt kloka beslut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.