Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Skyn från lammet. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Det är så otroligt stor skillnad på att göra sås från riktig fond än från köpefond. Gör små hål med kniven i lammstekenoch kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
har det inte fraktats från andra sidan jorden som lammkött ofta gör. Skär upp lammsteken runtom benet, arrangera på varma tallrikar med potatis, sparris och vitlökscreme
Lammstek med chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Lammstek med ben. Engelsk mat är inget som får mig att jubla i vanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.