160 grader
Låt stå i ugnen tills köttet nästan faller av benet, det tar cirka 4 timmar Lägg över steken på en tallrik och täck med folie och låt vila. Sila bort stekspadet (spar morötterna till serveringen) och häll i en kastrull, tillsätt en rejäl nypa finhackad mynta och två hackade matskedar kapris. Spä med lite kalvfond och låt koka upp, smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt en skvätt röttvin. Red av med vetemjöl utrört i vatten tills önskad konsistens.
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Godaste myntasåsmed äpple som passar utmärkt till denna vegetariska biff. Prova även smashad potatis till eller servera med färsk spenat och tomatsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.