Lammstek med myntasås och rostad potatis
Bara mat...och lite till
Bara mat...och lite till
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vitlök
  • Rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Mynta
  • Kapris
  • kalvfond
  • Vetemjöl
  • Potatis
  • Smör
  • 160 grader Låt stå i ugnen tills köttet nästan faller av benet, det tar cirka 4 timmar Lägg över steken på en tallrik och täck med folie och låt vila. Sila bort stekspadet (spar morötterna till serveringen) och häll i en kastrull, tillsätt en rejäl nypa finhackad mynta och två hackade matskedar kapris. Spä med lite kalvfond och låt koka upp, smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt en skvätt röttvin. Red av med vetemjöl utrört i vatten tills önskad konsistens.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.