Mjukt tunnbröd
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl havremjölk
  • 12 dl havregryn
  • 12 msk ljus sirap
  • 150 g jäst
  • 11 ägg
  • 11 tsk salt
  • 14 msk olja, till exempel raps- eller solrosolja
  • 112 dl vetemjölSätt ugnen på 250 grader.
  • 1 Värm havremjölken och havregrynen till 37 grader. Dra av från plattan och rör i sirapen.
  • 1 Smula ner jästen i en bunke. Blanda med den varma ”havregrynsgröten”. Blanda i ägg, salt och olja. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Lägg på plastfolie eller en bakduk och låt degen jäsa i cirka 40 minuter.
  • 1 Dela upp degen i 24 bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut till tunna kakor, cirka 3 millimeter tjocka. Nagga med en gaffel. Lägg på bakduk och jäs i ytterligare 10 minuter.
  • 1 Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 4–5 minuter. Lägg bröden på ett galler och låt dem svalna under en bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.