1 Värm
havremjölken och havregrynen till 37 grader. Dra av från plattan och rör i sirapen.
1 Smula
ner jästen i en bunke. Blanda med den varma ”havregrynsgröten”. Blanda i ägg, salt och olja. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Lägg på plastfolie eller en bakduk och låt degen jäsa i cirka 40 minuter.
1 Dela
upp degen i 24 bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut till tunna kakor, cirka 3 millimeter tjocka. Nagga med en gaffel. Lägg på bakduk och jäs i ytterligare 10 minuter.
1 Grädda
bröden mitt i ugnen i cirka 4–5 minuter. Lägg bröden på ett galler och låt dem svalna under en bakduk.
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
2 mjuka tunnbröd. Blanda kesella och teriyakisås och bred ut på bröden. Lägg på rostbiffen. Skär gurkan i långa stavar och lägg i en rad i mitten bå bröden
Tunnbröd150 g smör 4 dl mjölk 50 g jäst 4 dl vatten 2 tsk hjorthornssalt 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 150 g ljus sirap 950 g vetemjöl generöst med vetemjöl till utbakning
Mjukttunnbröd från Jämtland12 st. En god vän till mig kommer från Jämtland och han pratar ganska ofta om jättegoda mjuka "tjockpickebröd" som hans mamma brukade göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.