Hade nästan glömt bort att jag hade receptet tills jag var hemma i Sundsvall förra helgen och just den här mazarinkakan stod och väntade på köksbänken i mina föräldrars hus
Äntligen fredag och äntligen påsklov. Gud så skönt. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigt lägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapp lite
Så var det en ny vecka som började med att dottern vaknade i morse med hög feber och ont i huvudet så det blir att vara hemma och ta hand om henne idag
Här kommer iaf en liten försmak på en jättegod mazarinkaka jag gjort, smaksatte glasyren med jordgubbsessence och färgade ljuslila och så tryckte jag ut fötter i lila sugarpaste som jag klistra på
Igår firade vi mamma på Ulla-dagen med somriga muffins. Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas
Vispa ägg o socker pösigt i stor bunke. Blanda mjöl o bakpulver o vaniljsocker. tillsätt torra ingredienser samt det smälta smöret och mjölken / grädden till ägg/socker smeten
Idag kom två kompisar på besök och drack förmiddagskaffe. Den tonåriga dottern hade sovmorgon och jag skulle köra henne till skolan klockan 9, då var den redan färdig kakan
Fick en ide på vad man kunde ha för fyllning i muffins och var ju bara tvungen att testa. Det blev riktigt bra med en gömma av len vaniljkräm, söta hallon och syrlig rabarber i mitten av muffinsen
Den måste fortfarande vara så mjuk att den går att rulla. Det kan inte vara många som missade hysterin och uppståndelsen kring semmelwrapen som Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet skapade tidigare i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.