Mjuk morotspepparkaka med nötter och glasyr
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ liter sockerkaksform med hål i mitten
  • 3 skalade morötter
  • 50 g valnötter/eller andra nötter/kan uteslutas för allergiker
  • 2 cm riven färsk ingefära
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • smält
  • ½ dl filmjölk
  • Smör och skorpmjöl till formen
  •  
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • Morotssaft
  •  
  • Dekoration
  • Hackade nötter
  • Strimlade torkade aprikoser

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.